Geachte mevrouw/mijnheer,

U heeft het vast wel gehoord en gelezen: de droogte heeft veel slachtoffers onder de dieren in de natuur gemaakt. Door de droogte was er behalve weinig drinken ook bijna geen voedsel meer. De bomen dragen minder vruchten voor de eekhoorns en de egels vinden haast geen voedsel. De insecten zijn of uitgestorven door de droogte of hebben zich diep in de grond terug getrokken tegen de droogte.
2018 wordt dan ook een rampjaar onder de dieren wat wij in de opvang van de Egelbescherming en Eekhoornopvang Nederland al volop kunnen merken.
Het seizoen van de eekhoorns (hoogseizoen van februari tot en met augustus) was slecht, minder jonge dieren en dan vooral dieren die er heel slecht aan toe waren. Daarnaast veel uitgemergelde volwassen dieren.
Voor de egels valt het drukke seizoen juist vanaf augustus tot eind december. Vooral in de maanden september, oktober en november komen wel een paar honderd dieren per maand bij de opvang binnen. Ziek, gewond of jonge dieren die geen moeder meer hebben, of te klein blijken te zijn om het zelf te redden komen in grote getale bij ons binnen.
De situatie medio augustus 2018 is nu al dramatisch. Alle bakken liggen vol met uitgeputte, verzwakte en gewonde egels, vaak zwanger. En dan moet de grote toeloop nog komen!
Wij weten niet meer waar wij de dieren moeten laten en hoe wij alle dieren elke dag verzorgd krijgen door te weinig vrijwilligers om deze aantallen te kunnen helpen.
   
Vandaar deze actie om geld in te zamelen om onze capaciteit uit te breiden, extra hulp in te huren en alle rekeningen voor voedsel, medicijnen en andere materialen te kunnen blijven betalen.
Wij verwachten dit jaar meer dan de ruim 900 dieren die wij al jaarlijks binnen krijgen, duss u begrijpt het is noodzaak dat wij open kunnen blijven en geen dieren hoeven te weigeren!
Help ons deze dieren toekomst te geven en doneer een boomstam of blaadje zodat wij alle dieren in nood kunnen blijven opvangen.

HELPT U MEE?
U kunt ons financieel steunen door hier boomstammen en blaadjes te doneren, maar we vragen ook uw hulp om heel veel mensen te bereiken! Klik hier voor de diverse mogelijkheden. Voor vragen, idee├źn en materialen kunt u het contactformulier invullen en nemen wij zo spoedig mogelijk contact met u op.
We realiseren ons goed dat wij de zoveelste organisatie zijn die om geld vragen en dat er wantrouwen is ontstaan of het geld wel besteed wordt aan het doel waar het voor gegeven is. Hiervoor hebben wij een heleboel informatie gezet bij Veelgestelde vragen, waaronder het feit dat wij bijna uitsluitend met vrijwilligers werken, een Anbi-status hebben en al 21 jaar bijna 1000 dieren per jaar opvangen.

Help ons en help daarmee deze geweldige dieren een toekomst te geven

Jenny Kleve Directeur