Toekomst voor Dieren is een website van de Egelbescherming Nederland, die in 1997 opgericht is door Jenny Kleve. Haar passie richt zich op het behoud van de natuur als geheel. Uit die grondgedachte is deze website: www.toekomstvoordieren.nl ontstaan. Omdat de natuur en alles wat daarin leeft en groeit een geheel vormt en nooit los van elkaar gezien kan worden.

Het is gericht op het bewust maken van de schoonheid van de dieren en de natuur om ons heen. Dat kan al beginnen met het massaal plaatsen van bakjes water bij droogte. Veel beter is als wij de leefruimte die de woonwijken ingenomen hebben, mede geschikt maken voor dieren om te overleven.

Egelbescherming Nederland werkt nauw samen met de Eekhoornopvang Nederland. Werken met wildlife brengt je in contact met allerlei aspecten van dier, natuur, milieu en helaas ook het leed van de in ons land levende wilde dieren.

Dit overstijgt het leed van de egel of de eekhoorn en daarom is deze website in het leven geroepen om alle onderwerpen die beide diersoorten betreffen of overschrijden aan bod te laten komen.

Doelstelling

  1. Informatie wat men zelf kan doen in zijn/haar omgeving voor ons wildlife.
  2. Opvang- en vervoerstips voor wildlife: hoe te handelen als een dier in nood is.
  3. Adressenoverzicht van alle opvangcentra in Nederland per diersoort.
  4. Adressenoverzicht van alle dierenambulances in Nederland.
  5. Bewustwording van hoe de natuur in Nederland onder druk staat.
  6. Breed platform creëren om gezamenlijk voor de belangen van de in het wild levende dieren, op te komen.
  7. Actualiteiten over wildlife in Nederland.