Het verhaal achter de Wildlife Transport Rescue Kit

 

Jaarlijks worden er duizenden gewonde, zieke en verweesde dieren naar opvangcentra in heel Nederland gebracht. Regelmatig komt het voor dat deze dieren op een onjuiste wijze opgepakt en vervoerd worden, omdat bij gebrek aan het juiste hulpmiddel men heel creatief moet zijn. Dieren worden dan in kledingstukken, kranten of plastic tassen vervoerd. Dit is natuurlijk niet ideaal voor de dieren en geeft het dier veel stress.
Daarnaast komt het ook voor dat mensen noodgedwongen deze dieren achterlaten wegens gebrek aan een passend hulpmiddel. Ook worden dieren in nood achtergelaten omdat men niet weet of het wel veilig is om deze dieren met blote handen op te pakken.

De uitbraak van de Egelziekte 2020 is een goed voorbeeld waarbij mensen twijfelen of het wel veilig is om deze dieren op te pakken, terwijl ze het dier wel heel graag willen helpen.

 

Angeleca Veerman en Jenny Kleve

Dit bracht ons op het idee om de Wildlife Transport Rescue Kit (Wildlife Transportkit) te ontwikkelen. Met de Wildlife Transportkit kun je makkelijker een gewond, ziek of verweesd dier oppakken en naar de dichtstbijzijnde opvang brengen of meegeven aan de dierenambulance. De Wildlife Transportkit richt zich op alle kleine en middelgrote dieren die in de natuur leven. Voor de grotere diersoorten zoals volwassen dassen, vossen, reeën en dergelijke is deze kit niet geschikt en zal bijna altijd de hulp van de dierenambulance ingeroepen moeten worden.

Met de Wildlife Transportkit kan een ieder dus op een veilige en eenvoudige wijze dieren in nood oppakken en vervoeren.