Omroep Flevoland: Speciale Wildlife Transport Rescue Kit voor zieke egeltjes

with Geen reacties
Speciale Wildlife Rescue Kit voor zieke egeltjes

Dit jaar is er een mysterieuze egelziekte opgedoken in Nederland en omliggende landen. Ook vanuit Almere worden vele egels naar de opvang van Egelbescherming Nederland in Huizen gebracht. Daarom brengen Egelbescherming Nederland en Stad & Natuur Almere de egels en de Egelziekte 2020 onder de aandacht.

Het startmoment hiervoor was woensdag 28 oktober. Wethouder van Garderen kreeg de Wildlife Transport Rescue Kit overhandigd van Jenny Kleve, directeur van Egelbescherming Nederland. Omroep Flevoland zond dit live uit.

Om dit alsnog terug te kijken kunt u hier klikken. Hieronder ziet u enkele fragmenten uit deze uitzending.

Voor het veilig vervoeren van zieke egels, eekhoorns en andere kleine tot middelgrote dieren, heeft de Egelbescherming Nederland de Wildlife Transport Rescue Kit ontwikkeld. Woensdagmiddag werd een eerste exemplaar overhandigd aan de Almeerse wethouder Hilde van Garderen.

Dit jaar is er een mysterieuze egelziekte opgedoken in Nederland. De beestjes zitten onder mysterieuze zweren en abcessen. Het is nog onduidelijk waardoor de ziekte wordt veroorzaakt. Ook vanuit Almere worden veel zieke egeltjes naar de opvang van Egelbescherming Nederland in Huizen gebracht.

Om het vervoer van de stekelige dieren makkelijker te maken heeft de Egelbescherming een doosje bedacht waarmee de egels naar de noodopvang gebracht kunnen worden. Zo zit er ook een handdoekje in het pakket.

De Wildlife Transportkit is nu verkrijgbaar voor € 14,99.

Comments are closed.