Almere Dagblad – Overhandiging Wildlife Transport Rescue Kit aan wethouder van Garderen

with Geen reacties
ALMERE

Dit jaar is er een mysterieuze egelziekte opgedoken in Nederland en omliggende landen. Ook vanuit Almere worden vele egels naar de opvang van Egelbescherming Nederland in Huizen gebracht. Daarom brengen Egelbescherming Nederland en Stad & Natuur Almere de egels en de Egelziekte 2020 onder de aandacht. Het startmoment hiervoor is woensdag 29 oktober waar wethouder van Garderen de Wildlife Transport Rescue Kit overhandigd krijgt en in gebruik neemt.

Egelbescherming Nederland

De Egelbescherming heeft als doel om beschermde inheemse egels en eekhoorns in nood tijdelijk op te vangen, (medisch) te verzorgen en te laten revalideren. Deze dieren kunnen door ziekte, verwonding of verwezing niet zelfstandig in de vrije natuur overleven. De opvang is gericht op een zo spoedig mogelijke terugkeer van de dieren naar de natuur. Eind april 2020 kwamen uit België de eerste berichten dat er een onbekende besmettelijke egelziekte was uitgebroken, een paar dagen later bleek ook dat er in Nederland besmettingen geconstateerd waren. De egels die besmet zijn met de Egelziekte 2020 vertonen zeer veel abcessen en omdat ze pas vaak laat binnen worden gebracht bij de Egelbescherming, zijn de abcessen al ver gevorderd en is al veel weefsel aangetast. Ondertussen wordt zowel in België als in Nederland het onderzoek naar de oorzaak en behandeling van de Egelziekte 2020 voortgezet.

Wildlife Transport Rescue Kit

Voor het veilig vervoeren van zieke egels, eekhoorns en andere kleine tot middelgrote dieren, heeft de Egelbescherming Nederland de Wildlife Transport Rescue Kit ontwikkeld. De Transportkit is volledig, maar ook zeer compact gehouden, zodat deze overal makkelijk mee naartoe te nemen is. De inhoud is zodanig samengesteld dat op een veilige manier voor mens en dier, de gewonde of zieke dieren, naar gespecialiseerde opvangcentra gebracht kunnen worden. De Transportkit is verkrijgbaar voor € 14,99 en te bestellen op: www.toekomstvoordieren.nl. Op deze website zijn alle gespecialiseerde opvangcentra per diersoort vermeld, waardoor dieren nog sneller geholpen kunnen worden. De opbrengst komt geheel ten goede aan zowel de verzorging van deze dieren en onderzoek.

Almeerse egels naar het opvangcentrum

“Van alle egels die in het opvangcentrum van de Egelbescherming Nederland zitten komt 30% uit Almere. Daarom is het belangrijk dat ook de Almeerse bevolking geïnformeerd wordt over de egels, de Egelziekte 2020 en wat zij kunnen doen om te helpen” aldus directeur van Egelbescherming Nederland, Jenny Kleve. Stad & Natuur helpt bij het onder de aandacht brengen van de egels en de Egelziekte 2020 onder Almeerders en ondersteunt de Egelbescherming in Almere bij de uitgifte van de Wildlife Transport Rescue Kit.

Lees hier het artikel.

Comments are closed.